... til det rockelskende publikum i Danmark, og aldrig har Pepsi Cola, Tuborg og Oma Margarine haft så stor indflydelse på den danske rockscene", hed det i festivalklubbens første pressemeddelelse det år - som en kommentar til den kommende festivalsommer, hvor de sponsorerede arrangementer blev flere og flere. Det førte efterfølgende til en stor debat i det fælles festivalforum, 5 x Festival, hvor folkene fra Roskilde, Midtfyn, Skagen, Tønder og Skanderborg tog tråden op fra et veloplagt indlæg i Ekstra Bladet. Her havde sangeren Ivan Pedersen luftet sine frustrationer over at musikken gerne måtte være gratis - mens folk altid skulle betale for sponsorernes øl. Han så gerne det var omvendt - at folk betalte for musikken og fik gratis øl i stedet for sponsorkroner, men tvivlede på at det var en fremgangsmåde bryggerierne ville bifalde…
Der var stadig ingen sponsorer i bøgeskoven, da årets festival løb af stablen den anden weekend i august - men til gengæld var de 8500 partoutkort og de 500 endagsbilletter forlængst revet væk. Årets scoop var den irske guitarist Gary Moore - hyret på et tidligt tidspunkt og dermed til "gammel pris", længe før han gik hen og udgav millionsælgeren "Still Got The Blues". Er Moore øjeblikkets hit - stikker gamle navne som Uriah Heep og Steve Harley pressen i øjnene og på et spørgsmål om hvad festivalens linie i musikken egentlig er, svarer en af de ansvarlige: "Der er ingen. Skulle jeg grave en rød tråd frem, må det være den, at vi satser på det populære. Vi giver folk, hvad de vil ha´, og gør det uden at blinke. Det eksperimenterende musikudbud må folk finde på andre festivaler." For at sikre hyggen og god plads til de tilstedeværende, udvides festpladsen med 3000 m2.
Adskillige festivaldeltagere stifter bekendtskab med fænomenet due-væddeløb, da Skanderborg Brevdueforening dukker op med en totalisator. Foreningen har til lejligheden givet deres duer navne efter de optrædende på festivalen. Fredagens vinder bliver Afzelius, der gav 65 kr. for 5 - mens Sebastian om lørdagen giver 70 kr. for den samme femmer.
Festivalen starter fredag med en byge - hvilket ikke lægger en dæmper på den som altid veloplagte konferencier Søren Rislund: "For de mange forældre der har problemer med børnepasningen har vi sørget for indtil flere godt spredte vådområder med pløre til "opbevaring" af børnene" (ifølge Århus Stiftstidende). "Magiske Moore tryllede" (Dagbladet Ringsted). "Fredag aften fik den irske bluesguitarist Gary Moore jord og himmel til at stå stille med en forrygende optræden" (Politiken). "Og sådan kom vi også lørdag hele vejen rundt i musikken. Fra Mikkelborgs verdensmusik til Walther Trout´s hårdtpumpede metalblues. Fra Sebastians malkeko til Hannes dunkle passioner" (Berlingske Tidende). "En festival som den netop over-ståede i Skanderborg kan præsentere nok så mange dyre, udenlandske trækplastre. Det danske publikum påskønner deres egne mest - med det største bifald, den mest medlevende fællessang og den største trængsel foran scenen. Lars H.U.G., Hanne Boel og TV-2 var i den forstand de største navne på Danmarks Smukkeste Festival" (Jyllands Posten). "Skal der udnævnes vindere - og dem var der mange af - så skal der også være en taber. Les Dudek Band fra USA leverede festivalens absolutte bund-skrab med en gang fantasiløs guitarrock. Men det var kun små skår i et ellers flot festivalprogram" (Midtjyllands Avis). "Festival-ledelsen har efterhånden oparbejdet en særegen musik-stil, hvor navnene helst skal have været døde og begravede i en længere periode. Formentlig fordi prisen herefter bliver rigtig (…) Men hopper man alle de jubel-sikre hjemlige navne over, havde Skanderborg dog i år – og det sker på forunderlig vis med et af de udenlandske navne hvert år - et lykke-træf med læder-feticihisten Joan Jett. Med sine Blackhearts leverede hun lørdag aften glitter-rock af en særlig tung og usleben karat." (Århus Stiftstidende). Og skal man tro the gentlemen & women of the press, var Shu-Bi-Dua søndag en opvisning i fællessang og livs-glæde. "Danmark er et Shu-Bi-Dua-land" hed det symptomatisk i Ugebladets overskrift - med den ikke mindre kategoriske undertekst: "Ellers kan vi bedst li hård rock." Søren Rislunds nye med-konferencier, Frank Megabody, skrev sig markant ind i festivalens annaler, da han laver "verdens største Slammer" på den ene af bøgescenerne: Man tager en champagnespand, en flaske champagne og en flaske tequila. Ryster det hele godt sammen, drikker det i én køre og falder om. Efter planen, altså. Den gode Megabody fejlbedømmer dog totalt champagnens skumeffekt - og det meste af indholdet ryger forbi munden på ham til, om ikke hans egen så i hvert fald publikums store skuffelse.
Omsætningen slog igen igen alle rekorder - og sneg sig for første gang op over de 10 millioner kroner. Men med så mange mennesker samlet på et relativt lille område - var der også skår i glæden, skønt både politimesterens og Falcks overordnede vurdering var at der kun var problemer i småtingsafdelingen. Men der var mere hærværk end tidligere - blandt andet havde nogle fæhoveder muntret sig med at sprætte en masse telte op - der var flere tyverier og ikke mindst totalt parkeringskaos på Slotsholmen, den gade der fører hen til festivalen. Mest opmærksomhed fik en batalje i Ram Jam. Her havde en marokkaner trukket sin kniv og havde truet flere af de tilstedeværende. Da han ikke godvilligt lod sig fjerne af vagterne - var det endt voldsomt og efterfølgende var festivalens vagtkorps gået langt ud over deres jurisdiktion, med en decideret deportation af knivstikkeren. Han var blevet kørt uden for byen og efterladt på landevejen - hvor det var lykkedes ham at ringe til politiet, der hentede ham ind til afhøring. Det endte dog uden sigtelse og med festivalens formands præcisering af vagternes fremgangsmåde: "De har klar besked på at de i sådan en situation skal fastholde manden, indtil politiet kommer."
Billeder af apatiske børn på uhumske rumænske børnehjem går i efteråret ´90 verden rundt - og rammer også i Skanderborg Festivalklub, hvor man i oktober måned, på en auktion, køber Gary Moores danske platinplade for "Still Got The Blues". Prisen ender på 25.000 kroner, der går til Røde Kors. Et af de navne man altid har drømt om at præsentere - Steppenwolf fra USA - kunne ikke indpasses på årets festivalprogram, men i stedet står klubben, i november, bag en koncert med 60er-ikonerne i Ridehuset i Århus. Da regnskabet er endeligt gjort op i december - kan en temmelig glad kasserer præsentere et overskud på årets festival, på ikke mindre end 2,209 mio. kr. Efter drift, nedbringelse af prioritetslån og øvrige udgifter er betalt er der godt 700.000 tilbage - og af disse øremærker generalforsamlingen 200.000 kr. til kulturelle formål i Skanderborg. Det er det dobbelte af hvad kommunen yder - og forelagt tallene siger kulturudvalgsformand Richard Fløe (K) til Horsens Folkeblad: "… jeg synes ikke, at man kan sammenligne festivalklubbens beløb med kommunens, for så sætter vi jo også 2 mill. kr. af til aftenskoleundervisning. Jeg vil da gerne indrømme at 100.000 kr. ikke er ret meget, men mere har vi altså ikke at gøre godt med. Derfor sker det da også, at vi nogle gange henviser folk til at søge festivalklubben om tilskud…" Debatten om festivalens størrelse fortsætter - flere udtrykker på generalforsamlingen at de mener grænsen er nået og hyggen ved at forsvinde. Men det er ikke noget der er enighed om, heller ikke i bestyrelsen, der hælder til en ny indretning af pladsen, som et middel til at mindske presset på bøgescenerne. Der er nu ca. 2500 medlemmer af festivalklubben.