Forrige 2005

2006: Pænt meget regn og en Harley D-Drinksmixer

/media/6061/plakat2006.jpg
I Walther Nyt #1 årgang 2006 løftes sløret ...

... for festivalens første publikumsundersøgelse, som 903 gæster deltog i efter overstået 2005-festival. Hele 91 % af de adspurgte giver udtryk for, at de er tilfredse eller meget tilfredse med den samlede oplevelse af festivalen. 81 % af deltagerne i undersøgelsen mener, at antallet af gæster på sidste års festival var passende, hvorimod 15 % giver udtryk for, at der var for mange. 38 % erklærer sig tilfredse eller endog meget tilfredse med billetprisen. Hver tredje er neutral på det område, og kun 23 % er utilfredse eller meget utilfredse. På samme måde er 62 % tilfredse eller meget tilfredse med prisen på mad, og 56 % er tilfredse eller meget tilfredse med prisen på de våde varer. Tre ud af fire finder musikprogrammet interessant eller meget interessant – og 55 % af gæsterne svarer, at de undervejs bruger mellem 10-19 timer på decideret at lytte til musik. Også i januar kommer der melding om afslag på ønsket om at udvide festivalens oplagsplads på Vroldvej. Byrådet havde sagt ja, men fredningsmyndighederne siger nej, og det vurderes, at det vil kræve en lokalplan for området for (måske) at få en tilladelse.

I slutningen af februar kommer de første programmeldinger – der fortæller, at Gavin DeGraw, Beth Hart, Runrig og Jeff Healey er blandt årets internationale gæster på Smukfest. De suppleres i marts af Beck, The Darkness (der dog senere må melde afbud) og Jamiroquai – og senere af Motörhead, The Presidents Of The United States Of America og Toto. Ny mand på Bøgescenerne er P3-værten Peter Palshøj, der siden da har delt konferenciertjansen på festivalens største scene med Søren Rislund.

/media/6062/loer_degraw_1_dv.jpg
Gavin DeGraw

I februar flytter Smukfest-staben ind i et nyombygget hovedkvarter på Birkevej i – hvor den gamle auktionsbygning har fået en makeover af de helt store. 

Den 28. april meldes der udsolgt af partoutbilletter. 20 dage tidligere end året før og i det hele taget ny rekord. Også alle boformer og endagsbilletter til fredag og lørdag er revet væk. Fra både Smukfest og den ligeledes udsolgte Roskilde Festival advarer man mod de falske billetter, der traditionen tro kommer på markedet, når udsolgt-skiltet hænges ud.

Jyllands-Posten har været på festivalresearch og kan den 17. maj melde ud, at Smukfest er billigst på både fadøl og franske hotdogs! I juni ankommer festivalens seneste indkøb – en udtjent russisk Antonov AN-2-flyvemaskine – til Skanderborg. Flyveren er hentet på en flykirkegård i Litauen, derfra kørt bag en traktor til havnen i Klaipéda, hvorfra Scandlines fragtede den til Aarhus Havn. Under årets festival får den plads i det nye Zanzibar/Guldkysten-område.

 

 

/media/6063/dobbeltkys.jpg

I forsommeren går der rygter om, at nogen er i gang med at bygge en underlig mekanisk maskine på en hemmelig location i det østjyske. Og at komponenterne sandsynligvis består af: 1 stk. motorcykel, 1 stk. sabel, læbestift på tube, udstoppede dyr, 2 stk. alm. flammekastere, 2 stk. bornholmerure, hovedskruetvinge, 1 stk. rullefelt og meget andet guf, som skal skrues, svejses og ikke mindst limes sammen for at få den perfekte … MASKINE. Selvsamme maskine viser sig at være en svært avanceret drinksmixer, lavet i samarbejde med ejeren af spillestedet Train i Aarhus, der også er byens Harley Davidson-forhandler. Og kværnen, der driver værket, er selvfølgelig en Harley Davidson Sportster.

Det røde S-tog er kørt fra Planet Voice og op til Capri, hvorfra både forenden og bagenden samles på samme spor – og hvor toget i samlet udgave for alvor kan folde sig ud ved den dertil nybyggede perron. Maribo Bryghus leverer årets to bøge-øl: Munke-øllen, der er en speciel mørk øl, der filtreres hen over økologisk bøgegranulat, og Special-øllen, brygget ud fra Maribos egen pilsner, der tidligere er kåret som Danmarks bedste. I denne udgave filtreres den over bøg og brygges, så den får en smag af frisk frugt, urt og skov.

Området ved og lige uden for Søbadet har fået en ordentlig omgang og er blevet omdøbt til World of Smirnoff – Langtbortistan (som en konsekvens af et nyt samarbejde med spiritusleverandøren Diageo). Her finder man bl.a. Planet Voice, i ny udgave som udendørs scene og med underholdning fra onsdag til søndag. Publikum tager godt imod den nye scene – og omkring 8000 gæster hører Tina Dickow og Pretty Maids. Godt 4000 griner med til standup – en oplevelse, der tidligere kun var 5-600 mennesker beskåret – og omkring 800 tilskuere finder vej til jazz med Cæcilie Norby om fredagen, trods silende regn.

/media/6064/87as5712.jpg
/media/6065/9241.jpg
/media/6066/stemning03-mm.jpg
Flyveren / Søbadet

Oven på 2005-festivalen afleveres der flere hundrede underskrifter til festivalledelsen om at få kæmpeblæksprutten (Sprutte!), der tidligere har hængt over ubåden i Mexival, tilbage. Blandt underskriverne er Vejgaards Tårnblæserlaug, der (som trussel?) overvejer at skrive en tyrolerinspireret sang med titlen ”Sprut Zurück Sofort”. Det ender dog med, at sprutten bliver lovet nyt liv og sammen med ubåden flyttes til Søbadet, hvor begge dele så er nærmere deres rette element. Succesen med Hotelt – at man kan købe et i forvejen opslået telt – har ført til flyttedag for det populære koncept, der på årets festival indtager de attraktive områder ved siden af Skanderborghus og på Stadion. En beslutning, der ikke er lige populær for alle – og en gruppe unge laver derfor en underskriftsindsamling for at bevare ”Danmarks Smukkeste Teltplads”. Det lykkes dem dog ikke – og op til årets festival erkender de nederlaget i Walther Nyt, hvor deres talsmand siger: ”Jeg er stadig utilfreds, og det bliver helt sikkert ikke så sjovt som sidste år. Men grunden til, at vi brokker os, er jo, at vi elsker festivalen. Så jeg kan nok ikke holde mig væk.”

Festivaldagene i 2006 er nogle af de mest regnfulde i historien om Smukfest. Det regner nærmest fra start til slut – og i alt falder der mere end 80 mm regn over Skanderborg i festivaldagene. Eller som de undervejs skriver så malerisk i Politiken: ”Rekordstore mængder af regn druknede lørdag eftermiddag Danmarks Smukkeste Festival i et omfang, som aldrig før er set i festivalens 27-årige historie. Bøgeskoven kan normalt opsuge store mængder vand, men efter mange og voldsomme regnskyl måtte både trærødderne og de nedgravede kloakker lørdag melde helt pas. Området foran festivalens amfiscene, Bøgescenerne, blev omdannet til en stor sø, hvor publikum vadede rundt i vand til over knæene. Samtidig måtte festivalen evakuere gæster fra oversvømmede telte på nogle af campingområderne. På store dele af festivalpladsen stod enorme pytter af vand. Og for måske første gang nogensinde var der 'Roskilde-smatstemning' i bøgeskoven ved Skanderborg.” MetroXpress er også til stede og skriver bl.a.: ”Det regnede, det regnede, og det regnede. Så var det tørvejr et øjeblik. Og så regnede det igen. De sidste tre dage af årets festival mellem bøgetræerne i Skanderborg blev en usædvanligt våd affære. Med nedbørsmængder, der nærmede sig det absurde, var skovbund og campingområder med jævne mellemrum omdannet til mudderbrune søer, hvor luftmadrasser og gummibåde flød rundt med deres gennemblødte ejere.” Aarhus Stiftstidende har ikke brug for helt så mange ord – og konkluderer i overskriften: ”Amsterdam? Det ligger da i Østjylland”. 

/media/6067/alr_tuew12.jpg
/media/6068/soen_stemning_1_tt.jpg
/media/6069/stemning5.jpg

Men trods nedbør i alt for rigelige mængder kører festen fint under trækronerne – og årets pressekorps skriver bl.a. følgende om det musikalske divertissement: ”Hvis der findes guitarspillende engle som canadiske Jeff Healey i himlen, er der ingen grund til at frygte døden. Den blinde bluesguitarist leverede i aftes et sæt, der nådesløst herligt demonstrerede, hvad et menneske kan udrette med et stykke træ påspændt seks metalstrenge tilsluttet en forstærker med volume-knappen i bund” (Horsens Folkeblad). ”Her ville jeg gerne, om jeg kunne have skrevet flere titler på sange, som Runrig underholdt med, men alt på min lille notesblok er flydt ud, så hvad der startede med at være kuglepenneblå bogstaver på hvidt papir, er nu ganske lyseblå sider uden mening” (Aarhus Stiftstidende). ”Der var bestemt fuld valuta for pengene til de få sjæle, der var mødt op til denne cementering af Baby Woodroses position som syrekongerne af Danmark …” (Fyens Stiftstidende). ”… selvom mandens stemme næppe nogensinde fører til job som flødetenor, har han en tone, der, brugt på ordene i sange om blaffermøder med mænd i biler med jydekroge og sange om kærlighed, venner og den nok så feterede hjemstavn, gør ham til noget særligt på en scene” (Horsens Folkeblad om Peter Sommer).

”Det var en yderst oplagt space-indianer, der sang om kosmiske piger og spredte energiske funkrytmer til folket. Med et band, der næsten var for godt til at tro på, formåede han at få alle med to ben og en puls til at danse med,” skriver Fyens Stiftstidende om Jamiroquai – mens Jyllands-Posten observerer et nyt dansefænomen under den engelske funkmagikers koncert: "Her gik man rundt og troede, at dans og disco foregår på rigtige gulve i mørke, lukkede rum. Lørdag aften blev begge fordomme hamret godt og grundigt ned i bøgeskovens undergrund, da tusinder gik i total danse-mode og lod gummistøvlerne tale”.

/media/6070/kim_0038.jpg
/media/6071/kim_0079.jpg
Jamiroquai

Amerikanske Beck er et af årets helt store navne – men de fleste medier har anmeldt ham et par dage forinden efter en koncert i Tivoli. Horsens Folkeblad har dog en reporter på pladsen og konkluderer: ”I glimt var det ren verdensklasse fra manden, der om nogen har evnet at fusionere musikalske stilarter ind i den moderne mainstream.” Blandt årets internationale headlinere er det nok Motörhead, der render med de bedste anmeldelser efter en koncert, der stadig har ry for at være den, hvor der er blevet spillet højest fra Bøgescenerne: ”Det engelske hårdrock-band Motörhead har ry for at spille noget af det grimmeste og mest beskidte rock, branchen kan byde på. Det ry levede den aldrende frontmand, Lemmy, og hans to medsammensvorne til fulde op til, da trioen fredag midnat lagde andendagen af Skanderborg Festivalen i seng” (Aarhus Stiftstidende). ”De, der var mødt frem til Motörhead på Skanderborg Festival, fik ørevoksen blæst ud. Musikken blev oplevet med hele kroppen. Så er det sagt. Og der er egentlig ikke grund til at skrive mere. Men kulturredaktøren bliver nok utilfreds med en anmeldelse på 24 ord” (Arbejderen). ”Først mod slutningen kom helvedeshittet over dem alle, ’Ace Of Spades’, der som et jordskælv rystede skovbunden øm. Ondt og smukt på samme tid. Selv regndråberne turde ikke falde under koncerten, der må bejle til titlen som den hårdeste, mest autentiske og ligefremme rockodyssé på Skanderborg nogensinde” (Fyens Stiftstidende).

”Musikerne i amerikanske Toto kan deres kram. I sådan grad, at de tilsammen har medvirket på omkring 2000 albums som studiemusikere. Det kan høres ned til mindste detalje. Samtlige instrumenter står skarpt som sollys til trods for den silende regn, der truer med at gennembore de tusinde paraplyer.” (Fyens Stiftstidende). Også danske bands som Kashmir og Mew kan deres kram på årets festival: ”En stor og varm oplevelse, der – om man var modtagelig – greb fat og som vil blive hængende, efter at de sidste toner søndag har lydt i Dyrehaven” (JP om Kashmir). ”’Zookeepers Boy’ var zylofonisk zmuk med sit himmelske kor, som selv Beach Boys må misunde. Omkvædet svævede og svævede og endte med at blive helt symfonisk og magisk” (Fyens Stiftstidende om Mew).

Og lad BT få de sidste anmelderord, der passende går til Per Vers, der på sin originale måde formår at få vejrliget med på scenen: " Det styrtregnede nemlig på den åbne sceneplads, men landets mest ord-opfindsomme solorapper og freestyle-veteran tog det optimistisk: "Insane in my brain - jeg er ved at være træt af den rain - men hvis du ka' klare dig i regnvejr - ka' du klare dig anywhere."

 

/media/6072/son_beck_01_mt.jpg
/media/6073/fre_mew_4_dv.jpg
Beck / Mew

”n særlige ånd over Skanderborg Festivalen har vist sig igen. Vi kan derfor se tilbage på en meget rolig fest med kun en række småting noteret. Det kan ikke undgås, når op mod 40.000 mennesker er samlet til fest. I en provinsby af samme størrelse sker der jo også lidt,’ siger politiinspektør Kristian Thomsen fra Skanderborg Politi. I politiets notesbog står der derfor et par små voldsepisoder, ti anholdelser og konfiskation af små mængder af hash, amfetamin og ecstasypiller. ’Det er ikke meget, og det viser, at festivalens kampagne mod stoffer, som vi også har deltaget i, virker,’ siger Kristian Thomsen. Han glæder sig samtidig over, at de fleste, der er taget med stoffer, ikke er de helt unge, men folk på 25-35 år” (skrev Ritzau).  

”At festivalens 27. udgave må nøjes med fem stjerner, skyldes flere ting, men årets væsentligste indvending må gå på musikprogrammet og præsentationen af dette. Men lige inden jeg vender mig til dette, må lige noteres dyb respekt for den måde, som arrangørerne tacklede det voldsomme regnvejr lørdag på. Ingen er herre over vejret, men har man som festivalarrangør respekt for sit publikum, så søger man af al magt at dæmme op for de værste gener. Og det gjorde man i Skanderborg. Det svuppende muddertæppe i skoven og vandpytterne på udsatte steder er der ikke meget at gøre ved, ud over at iføre sig røjsere. Men de steder, hvor vandet voldte virkelige problemer, blev det løst. Som foran højre Bøgescene, hvor der havde samlet sig så meget vand, at det mindede om en miniatureudgave af Skanderborg Sø” (Jyllands-Posten).

I oktober lanceres webshoppen www.smukshop.dk, hvor man bl.a. kan købe sig en Can Sleep. Altså ikke en overnatningsdåse til baghaven, men en mini-køleskabsudgave af den store model. Som oktober er ved at rende ud, melder Langelands Festivalen sig konkurs – stort set samme dag, som man i Skanderborg sætter 2000 partoutbilletter i tidligt forsalg. (Nye investorer overtager senere festivalen i Rudkøbing, der i 2018 afholdt sin udgave). 

/media/6074/model.jpg

På generalforsamlingen i december kan de fremmødte ikke bare høre om en festival med mange udfordringer (og udgifter). Trods den megen regn blev der alligevel sat omsætningsrekord under festivalen (med 29,3 mio. kr. omsat i festivalens boder og barer, mod 28,1 mio. kr. året før). Og bundlinjen lyser stort, med et overskud på 2,4 mio. kr. ud af en samlet omsætning på små 56 mio. kr. Formand Kirsten Hansen kommer i sin beretning ind på den virkelighed, der mødte nedtagerne, efter publikum var rejst hjem, og siger bl.a.: ”Men åh – så blev det mandag, og sammen med tømmermændene og en brugt festival, der var lukket og slukket, skulle der ryddes op under de værste betingelser, der er set i festivalens historie. Vore nedtagningsfolk måtte arbejde i mudder til knæene og gennemblødte; alt var vådt, beskidt, og det var en næsten umulig opgave, de stod foran. At I formåede at løfte denne opgave, som var nærmest uoverskuelig, det var en præstation af de helt store. I viste, at I har den rette ånd, energi og ansvarlighed.” Det omfattende arbejde med at skabe nyt og med at vedligeholde festivalens mængder af udstyr er efterhånden så kostbart at købe sig til, at generalforsamlingen som de første hører, at man i det nye år vil bygge sit eget tømrer- og smedeværksted i de gamle kreaturhaller på festivalhovedkvarteret FØLA. 

Årets citat (måske):

- I år har vi gjort meget ud af at forsøge at fjerne nogle af alle vandpytterne ved at drikke vandet. Det gik ikke så godt. Jeg fik lidt ondt i maven, fortæller Morten og Rasmus (fra teatergruppen Spøjs, der gjorde deres for at gøre regnvejret overkommeligt for gæsterne).

/media/6075/tor_a-bning_07_mm.jpg
Spøjs.
Planet Voice
onsdag
09. august
kl. 22:45
Pump up v/ Jan Elhøj & Anders Breinholdt
kl. 23:15
Åbning af World Of Smirnoff i Langtbortistan
kl. 23:30
Anden med Band
torsdag
10. august
kl. 12:00
Chill-up World of Smirnoff
kl. 14:00
Stand Up: Geo, Jonatan Spang, Rune Klan
kl. 16:45
Tina Dickow
kl. 18:45
Varano
kl. 20:45
Jahi feat. Nobody Beats The Beats
kl. 22:45
Spleen United
kl. 00:30
Torben Pop & Claus Green DJ set
fredag
11. august
kl. 12:00
Chill-up World of Smirnoff
kl. 13:45
Cæcilie Norby & Ernie Wilkins Almost Big Band
kl. 15:15
Stand Up: Tobias Dybvad, Jonatan Spang
kl. 16:15
Stand Up: Geo, Mick Øgendahl
kl. 18:00
Vincent Van Go Go
kl. 19:45
Per Vers
kl. 21:15
Stormslag
kl. 22:00
Pretty Maids
kl. 00:00
Artificial Funk
kl. 01:45
Boy George DJ-Set
lørdag
12. august
kl. 12:00
Chill-up World of Smirnoff
kl. 14:00
Rikke Mølgaard
kl. 15:15
Stand Up: Carsten Eskelund, T. Dybvad, Michael MC
kl. 17:30
The Holiday Show
kl. 19:15
Oh No Ono
kl. 20:45
Rock Hard Powerspray
kl. 22:45
Blue Foundation
kl. 00:30
Torben Pop & Claus Green DJ-set
søndag
13. august
kl. 13:00
Chill-up World of Smirnoff
kl. 14:00
Stand Up: Den Hvide Lektie
kl. 15:15
Ibrahim Electric
kl. 17:15
Rasmus Nøhr
kl. 19:15
Bikstok Røgsystem
kl. 20:30
Cool down World of Smirnoff i Langtbortistan
Og ikke nok med det
søndag
31. december
kl. 00:00
Stig Møller
kl. 00:00
Walther Street Magic
kl. 00:00
Bordfoldboldspil
kl. 00:00
Masser af overraskelser
kl. 00:00
Skjalter og Skjalder
kl. 00:00
TEATERGRUPPEN SPØJS
kl. 00:00
Kollingstomp
kl. 00:00
Det Musikalske Køkken
kl. 00:00
Fisse Vise Preben
kl. 00:00
Bøgetræer og bordfodbold i Langbortistan
kl. 00:00
Cotton Club Jazzband
kl. 00:00
Teatergruppen JOEs VIDNER
kl. 00:00
Extreme Mix Machine
Den Blå Planet
onsdag
09. august
kl. 13:30
Starfighters 2006 - indledning, velkommen
kl. 13:45
9x30min - Starfighter finalen + sidste års vinder!
kl. 23:30
Johnny Deluxe
kl. 00:45
Starfighter 2006 vinder afsløres
torsdag
10. august
kl. 18:30
Den Blå Planet, God Aften v/ Lars Hjortshøj
kl. 18:45
Hangman´s Joke
kl. 20:15
THE ALPINE
kl. 22:00
Den Danske Mafia
kl. 00:00
Dizzy Miss Piggy
kl. 02:00
Ridin´ Thumb
fredag
11. august
kl. 18:30
Den Blå Planet, God Aften v/ Lars Hjortshøj
kl. 18:45
Starfighter 2006 - 3. pladsen
kl. 20:00
Carsten Hentze & Venner
kl. 22:00
Animal Alpha
kl. 00:00
Find Lizzy
kl. 02:00
Decco 80´er Rockparty
lørdag
12. august
kl. 19:30
Den Blå Planet, Go´Aften v/ Lars Hjortshøj´s vikar
kl. 19:45
Pato
kl. 21:45
Dicte & The Sugarbones
kl. 23:45
Hendrix Tribute
kl. 02:00
Absolute Live
søndag
13. august
kl. 19:00
Den Blå Planet, God Aften v/ Lars Hjortshøj
kl. 19:15
Mads Langer
kl. 21:15
Pink Floyd Project
kl. 23:15
METALLICA JAM
kl. 01:15
Le Freak
RytmeHans
torsdag
10. august
kl. 13:30
Pladsen åbner
kl. 16:30
Velkommen v/ Jacob Haugaard
kl. 16:45
Baby Woodrose
kl. 18:45
Peter Sommer
kl. 20:45
Jeff Healey Band
kl. 22:45
Gnags
fredag
11. august
kl. 10:00
Pladsen åbner
kl. 12:00
Go’Morgen v/ Jacob Haugaard
kl. 12:15
Pigswear
kl. 13:45
Poul Halberg Power Trio
kl. 15:30
Bamses Venner
kl. 17:30
UFO Yepha
kl. 19:15
The Royal Highness
kl. 21:00
Ida Corr
kl. 23:00
JUNIOR SENIOR
lørdag
12. august
kl. 10:00
Pladsen åbner
kl. 12:00
Go’Morgen v/ Jacob Haugaard
kl. 12:15
Simon Mathew
kl. 14:00
Starfighter 2006 - 2. pladsen
kl. 15:30
The Powls
kl. 17:15
Utah
kl. 19:15
Volbeat
kl. 21:15
Anne Linnet
kl. 23:15
Infernal
søndag
13. august
kl. 10:00
Pladsen åbner
kl. 12:00
Go’Morgen v/ Jacob Haugaard
kl. 12:15
Lis Sørensen
kl. 14:00
DE SYNGENDE LUSSINGER
kl. 15:45
Michael Falch & Boat Man Love
kl. 17:30
Outlandish
kl. 19:30
PETER & DE ANDRE KOPIER
kl. 21:30
Beth Hart
Blusen
torsdag
10. august
kl. 19:00
Stig Møller & Peter Ingemann Trio
kl. 19:00
Velkommen v/ Frank Megabody
kl. 20:45
Twenty Ton Weight Band
kl. 22:45
Sky High
fredag
11. august
kl. 13:30
Cirkus Krone
kl. 14:30
Møller og Knud
kl. 15:30
Kofoed og Netterstrøm
kl. 16:30
Djanzz
kl. 17:30
Cirkus Krone
kl. 18:25
Go’aften v/ Frank Megabody
kl. 18:30
Humblemen
kl. 20:30
T. Blues Mob.
kl. 22:30
Paul Lamb & The Kingsnake
lørdag
12. august
kl. 12:00
Frank M. og Vasen
kl. 13:00
Cirkus Krone
kl. 14:00
Møller og Knud
kl. 15:00
Kofoed og Netterstrøm
kl. 15:30
Vild Med Dans for Børn m. Marianne Eihilt
kl. 17:00
Kaj og Andrea
kl. 18:00
Cirkus Krone
kl. 18:55
Go’aften v/ Frank Megabody
kl. 19:00
Railroad Bluesbreakers
kl. 20:45
Stan Urban
kl. 22:30
Midnight Blues
søndag
13. august
kl. 12:00
Cirkus Krone
kl. 13:00
Anne Gadegaard
kl. 14:30
Kaj og Andrea
kl. 15:30
Kofoed og Netterstrøm
kl. 16:00
Kaya Brüel
kl. 17:00
Cirkus Krone
Annis Blå Café/Den Blå Planet
torsdag
10. august
kl. 11:55
Annis Blå Cafe, velkommen v/ Jan Svarrer
kl. 12:00
Bramsen & Svarrer & Amstrup
kl. 13:30
TOM DONOVAN
kl. 15:00
Sigurd Barretts Pianoshow
kl. 16:45
Klondyke
fredag
11. august
kl. 11:55
Annis Blå Cafe, velkommen v/ Jan Svarrer
kl. 12:00
Løgneren er løs v/ Carl Quist Møller
kl. 12:45
Cohen på Dohnsk
kl. 14:15
Djanzz
kl. 15:30
VEJGAARD TÅRNBLÆSERLAUG
kl. 16:45
Marie Key Band
lørdag
12. august
kl. 11:55
Annis Blå Cafe, velkommen v/ Jan Svarrer
kl. 12:00
Virtue (Vinderen af MUK)
kl. 12:30
Cool Kids
kl. 13:30
Poeten og Lillebror
kl. 14:45
The Band Who Knew Too Much
kl. 16:15
Duoen To
kl. 17:45
Kenneth Thordahl & Strandvaskerne
søndag
13. august
kl. 11:55
Annis Blå Cafe, velkommen v/ Jan Svarrer
kl. 12:00
Det Ny Tonefilmsorkester
kl. 13:45
Stig Skovlind CoffeeShop
kl. 15:00
Claus Ankersen
kl. 15:45
Jan Svarrer og Ugleorkestret
kl. 17:15
Thera Hoeymans
Bøgescenerne
torsdag
10. august
kl. 13:30
Pladsen åbner (armbånd påsættes fra kl. 09.00)
kl. 14:30
Starfighter vinderen 2006
kl. 15:00
Velkommen v/ Søren Rislund & Peter Palshøj
kl. 15:15
Danser med Drenge
kl. 17:15
L.O.C.
kl. 19:00
Runrig
kl. 21:00
Kashmir
kl. 23:15
Nephew
fredag
11. august
kl. 10:00
Pladsen åbner
kl. 11:00
Roben & Knuds store gallashow
kl. 12:00
Go’Morgen v/ Søren Rislund & Peter Palshøj
kl. 12:15
Johnny Madsen
kl. 14:15
Sidste Ambulance
kl. 15:45
Nik & Jay
kl. 17:45
Powersolo
kl. 19:30
Toto
kl. 21:30
Mew
kl. 23:30
Motörhead
lørdag
12. august
kl. 10:00
Pladsen åbner
kl. 11:30
Shu·bi·dua
kl. 12:45
Go’Morgen v/ Søren Rislund & Peter Palshøj
kl. 13:00
ANNA DAVID
kl. 14:45
Tue West
kl. 16:45
Kira And The Kindred Spirits
kl. 18:45
Gavin Degraw
kl. 21:30
Jamiroquai
kl. 23:45
D-A-D
søndag
13. august
kl. 10:00
Pladsen åbner
kl. 11:00
Aarhus Symfoniorkester
kl. 12:00
Go’Morgen v/ Søren Rislund & Peter Palshøj
kl. 12:15
Magtens Korridorer
kl. 14:00
Carpark North
kl. 16:00
The Presidents of the United States of America
kl. 18:00
Big Fat Snake
kl. 20:00
Beck
kl. 22:30
tv-2
REGNEN OVER SMUKFEST

De tre mest regnfulde år i festivalens historie: på en tredjeplads 2018 med 35,9 mm (yes, det vilde år med hedebølge det meste af sommeren – men også nærmest med skybrud om torsdagen og tæt på daglang regn søndag). På andenpladsen 2008 med 39,6 millimeter (hvor de 30 mm alene faldt om torsdagen – den vådeste festivaldag i skoven nogensinde!) og på førstepladsen, det mest regnfulde år i Smukfest-historien: 2006, hvor der faldt ikke mindre end 46,7 mm. regn i festivaldagene. I den modsatte ende af skalaen kan nævnes år som 2012, 2004 og 1997 – hvor der ikke faldt så meget som en dråbe regn over Smukfest…