Forrige 2009

2010: Klovn, kostumebar og comebacks

/media/6239/plakat2010.jpg
Debatten om Smukfests størrelse...

...brug af Dyrehaven og i det hele taget om festivalens fremtid kører på højeste gear både i slutningen af 2009 (ovenikøbet som del af valgkampen) og videre i starten af 2010. Oplægget fra den nedsatte arbejdsgruppe er blevet forstået, som var det festivalens egne tanker og visioner – og det hele resulterer i stor lokal modstand mod ændringer i Dyrehaven. I et åbent brev til borgerne i Skanderborg skriver festivalledelsen derfor i januar: ”Der har været udtrykt både kritik af planerne (se år 2009) og bekymring for festivalens udvikling, og det har vi lyttet til. Vores mål er derfor at finde kompromisløsninger, der både sikrer festivalens overlevelse og tager hensyn til de bekymringer og den kritik, der er udtalt.” Skanderborg Byråd nedsætter på baggrund af debatten et såkaldt Paragraf 17 stk. 4-udvalg i starten af 2010 – med repræsentanter for de mange forskellige brugere af og interessenter i Dyrehaven. Skanderborgs nye borgmester, socialdemokraten Jørgen Gaarde, har store forventninger til udvalgets arbejde – og udtrykker også sin tiltro til en god løsning nu, hvor man er på den anden side af byrådsvalget: ”Vi vil den her festival, og når der nu ikke længere er billige point at score på forslag om en alternativ placering af festivalen i en grusgrav eller lignende, så forstummer den snak helt sikkert. Og det skal nok blive meldt ud fra byrådet, at vi gerne vil festivalen. Vi har behov for, at både festivalen og skoven overlever” (Walther Nyt).

/media/6240/smukfest_2010_338.jpg

Det gik godt med at lukke færre mennesker ind til festivalen i 2009, men det beskedne overskud på 1,2 mio. kr., der var udkommet af det års Smukfest, er på ingen måder tilfredsstillende og langtidsholdbart. Noget af det, festivalklubben ønsker i den såkaldte ”Masterplan”, der er under udarbejdelse, er da også plads til at kunne rumme samme størrelse publikum som i 2008 og en løsning på udfordringerne med at skaffe campingpladser til alle gæsterne, i takt med at mere og mere bynær jord i Skanderborg udnyttes til nye boliger.

/media/6241/img_3189.jpg
/media/6243/p1010109.jpg
/media/6242/p1010057.jpg

Den 29. januar kan man møde Smukfest i strid snestorm på Højbro Plads i København. Her bydes der på varm kakao, fadøl, standup og ikke mindst masser af musik, som festivalens støtte til årets Danmarks Indsamling. Initiativet byder ikke bare på masser af skæve, sjove og stærke indslag – men ender også med at give 400.000 kr. til indsamlingen. For dem, der var der, står ikke mindst to ting tilbage: Magtens Korridorer live i noget nær ”white out” og så den tonstunge statue af Walther, der efterlades i nabolaget og hygger sig i hovedstaden de næste mange uger. Statuen havde forinden også været en tur på Langelinie, hvor den pludselig erstattede Den Lille Havfrue, der var blevet lånt ud til verdensudstillingen i Kina …

 

Den 4. marts præsenteres genopstandne Roxette som første internationale hovednavn – og den svenske duo kommer på årets plakat i selskab med bl.a. ligeledes gendannede Suede + Placebo, Faithless, The Heavy, Amy Macdonald og landsmændene i Kent.

/media/6254/0002121.jpg
/media/6244/allan_niss_suede_-4.jpg
Suede.

Som noget nyt afholder festivalens talentkonkurrence, Starfighters, i starten af juni et par semifinaler i hhv. Odense og Aarhus for dér at finde to af årets finalister. I Aarhus løber Rufus Spencer med den ene plads – og i Odense napper Waldo & Marsha den anden. Også i juni afleverer Paragraf 17 stk. 4-udvalget deres indstilling til en 10-årig ”Masterplan” for festivalens brug af Dyrehaven. Her er hovedpunktet, at festivalen i løbet af perioden rømmer omkring 27.000 kvadratmeter af det areal, der hidtil har været brugt – mod til gengæld at få tilsvarende kvadratmeter stillet til rådighed et andet sted i skoven. Dette sammenhængende område skal skabe plads til, at festivalen over de kommende år vil kunne rumme omkring 55.000 daglige gæster, og at festivalklubben dermed kan sikre økonomien. Efter masser af debat ved borgermøder og i medierne vedtager Skanderborg Byråd i slutningen af juni den nye plan, der kommer til at betyde store forandringer på fremtidens festival. (Se eks. 2011, red.).

Eventmageriet er navnet på et nyt samarbejde mellem Idrætshøjskolen i Aarhus og Skanderborg Festivalklub. Bag navnet gemmer sig et 39 uger langt højskoleforløb, der rummer mulighed for både at starte og afslutte forløbet i festivalskoven i forbindelse med Danmarks Smukkeste Festival. Eleverne på Eventmageriet tænkes inddraget i mange forskellige projekter, events og arrangementer i årets løb, og projektkyndige fra både højskolen, festivalen og eventbranchen i øvrigt vil fungere som lærere på Eventmageriet. Højskoleåret slutter med at give eleverne mulighed for at udvikle, planlægge og afvikle et brag af et afgangsprojekt, eksempelvis en event, en ny scene for upcoming bands eller noget helt tredje, på Danmarks Smukkeste Festival 2011.

 

/media/6245/hejmatematik_benny_obel-14.jpg
/media/6247/img_8325a.jpg
/media/6246/dsc_0613.jpg

I slutningen af juli dør 21 mennesker ved en tragisk ulykke i en tunnel på den tyske Love Parade-festival i Duisburg – og efterfølgende er der naturlig interesse fra de danske medier, der spørger ind til sikkerheden på Smukfest. ”Det påvirker os meget, og det er dybt tragisk,” siger Poul Martin Bonde, talsmand for Skanderborg Festival, i et interview med TV2 Østjylland om den tyske ulykke. ”Vi tror på, at vores sikkerhed er i tiptop orden, men man skal aldrig hvile på laurbærrene. Vi evaluerer løbende sikkerheden på festivalen, og i år har vi valgt at gøre Sølund-indgangen bredere, da flere og flere af vores gæster benytter denne indgang.” Talsmanden understreger også, at Smukfest er meget forskellig fra den tyske festival, der dels har mange flere gæster og dels nogle svære adgangsforhold via en tunnel, som eneste vej ind til en overfyldt festivalplads. Oven på ulykken vælger arrangørerne at aflyse fremtidige udgaver af Love Parade.

Blandt årets nye tiltag er muligheden for at nedlaste den danske festivalverdens første app (eller ”i-Phone applikation”, som det hedder i årets program). I selvsamme applikation kan man i øvrigt stifte bekendtskab med en ny udgave af ”Den, som flasken peger på”, hvor det er Captain Morgan-rom, der drejes rundt. På forhånd er succeskriteriet 5.000 brugere – men mere end det dobbelte ender med at hente appen.

 

Der er indrettet masser af ”hemmelige steder” rundtomkring i skoven, hvor gæsterne risikerer at dumpe ind i små oaser, hvor servicen eller beliggenheden er overraskende. Jyske Bank TV fortsætter med ”The Dæjli News” live fra skoven. Nyt er Sminkedåsen (hvor professionelle sminkører står klar til at give en hånd med til publikums makeup og hår) og Austin Richards, amerikansk ph.d. i partikelfysik (yes!), der optræder som Dr. MegaVolt på Søbadet med ild, lyn og en masse strøm. Samme sted giver det aarhusianske kreative kollektiv Bureau Detours publikum en på opleveren med den flydende bar ”Prammen” (med plads til 46 personer), hvortil adgangen sker via en trækbåd med afgang fra Beach Baren. Den omfattende wellnessbølge har også ramt Smukfest – og masser af publikummer strømmer til BadeANDstalten og dens tilbud om solfangeropvarmede karbade og muligheden for kølig champagne dertil. Og så kan gæsterne i skoven da også rende ind i initiativer fra det såkaldte ”PantAffaldshåndteringsMiljøAlternativEnergiOmrådeHold”, nedsat for at sætte gang i affaldssortering og materialegenbrug på Danmarks Smukkeste Festival. Et konkret udkomme af holdets arbejde er et forsøg med at bruge såkaldt ”biodiesel”, der betyder omkring 10 tons mindre CO2-udledning fra Smukfest (svarende til sådan cirka én normaldanskers samlede udledning på et år – eller den udledning af drivhusgasser, der følger med produktionen af 5.000 hakkebøffer).

/media/6249/john_domino_2010_bar_og_boder_-182.jpg
/media/6250/_mg_3560_6514.jpg
/media/6251/smukfest_2010_254.jpg
/media/6252/smukfest_2010_251.jpg

Ved Sølund-indgangen møder publikum en helt ny portal, hvor håndplukkede grafikere frit har fortolket både nulevende og afdøde rock- og poplegender. I Sølund-krydset dukker den nye loungebar Swing King op, og bag Thor Hill har Vinoteket fået en kraftig update. I området mellem De Omvendte Træer og P3 Teltet finder man et cirkustelt som ramme for den nye Kostumebar – et særligt tilbud til alle, der kan li’ at klæde sig ud. Årets partoutbilletter koster 1800 kr. Og både de og endagsbilletterne til onsdag, torsdag, fredag og lørdag er udsolgt, da festivalen åbner i skoven den 4. august. 

/media/6253/john_domino_2010_bar_og_boder_-149.jpg
Vinoteket
Pressen skrev:

”Allerede før Shu-bi-dua går på RytmeHans-scenen, er stemningen høj. Da tonerne til 'Lulu lad rocken gå' braser ud gennem højttalerne, begynder feststemningen for alvor. Der bliver skrålet igennem, drukket og danset til den helt store guldmedalje. Og det er folk i alle aldersgrupper, der har fundet vej” (Ekstra Bladet). ”Med underholdende dans, bundsolidt greb om publikum og tordenhits fra deres to albums mindede de syv Skive-ungfolk til tider om en mørkere, vildere og mere voldsom udgave af deres midtjyske poptvillinger fra Alphabeat” (Aarhus Stiftstidende om Dúné). ”Med hits som ’Kärleken vänter’, ’Musik non stop’ og den nye ’Ingenting’ var festen sikret. Og alle fløjtede med på megahittet ’Dom Andra’, der var noget af det smukkeste (ud over træerne, naturligvis) på Skanderborg Festivalen i år” (BT om Kent). ”… den britiske duo leverede den med afstand bedste koncert indtil videre på dette års Smukfest. Et navn, den ekstremt veloplagte sanger Kelvin Swaby konsekvent omtalte som ’Smogfest’. Og ganske rigtigt rejste der sig støvskyer fra dansende fødder under den både intense og udadvendte indsats fra folkene bag et af årets bedste album med den også i denne støvede sammenhæng fine titel 'The House That Dirt Built'” (Politiken om The Heavy).

”En dejlig happening helt uden for tid og sted, som også kunne tolkes som en hyldest til musikken som urkraft, befriet for alle tænkelige rammer. Fascinerende legestue i de sære børns værelse helt uden for normal bedømmelse. Tak for det.” (Politiken om Ane Trolle, Goodiepal og Kresten Osgood). ”Der var knyttede næver og luftguitar i bøgeskoven, da et usædvanligt overskudsramt og velspillende Kashmir ramte midt i det musikalske solar plexus, så Skanderborg-publikummet langt om længe fik et positivt musikalsk minde om årets festival” (Jyllands-Posten). ”Dalton Scenen var pakket med bundrutinerede musikere, som fulgte sangene med en så tilbagelænet og usvigelig sikkerhed, at Neil Young næppe ville have klaget. Et sjælefuldt orgel løftede helheden, og Madsens faste guitarsvend, den virtuose bluessolist Knud Møller, viste formatet og blændede forsamlingen med sine stjerneklare soloeksplosioner, som bare blev bedre og bedre, mens koncerten skred frem” (Nordjyske). ”Der var således store forventninger til nattens koncert med Medina, der tilmed live bakkes op af det glimrende og teknisk særdeles kompetente band Gypsies, og som i sagens natur har opbygget et skridsikkert ry for at kunne starte og fastholde festen. Og sammen med sine drenge bag instrumenterne leverede hun skam også varen et pænt stykke hen ad vejen” (TV2). Det er Berlingske så ikke helt enige i, og de konkluderer: ”Medina havde ingen personlighed, ingen udstråling – og værst af alt en intetsigende distance til det hele.” Volbeat er tilbage i skoven og for første gang på Bøgescenerne: ”I Skanderborg oplevede jeg det så igen. Nemlig den dér fantastiske symbiose, Volbeat har med deres publikum – fra det øjeblik bandet lægger fra land, ryger i omegnen af 20.000 hænder i vejret, og en synligt stolt og bevæget Michael Poulsen fik i løbet af de næste fem kvarter kun det stolte smil tørret af munden i de perioder, hvor han skulle frem til mikrofonen og synge” (BT). ”Da mørket fredag aften havde indtaget bøgeskoven, faldt Londonbandet Placebo nærmest ned fra oven som lysende engle, helt i hvidt, og velsignede den unge nat med en suveræn og magtfuld optræden” (Nordjyske).

 

/media/6255/allan_niss_roxette-11.jpg
/media/6256/allan_niss_roxette-29.jpg

Desværre kan Roxette ikke leve op til fordums styrke – og der er ikke mange roser til Per Gessle og Marie Fredriksson efter deres søndagskoncert på Smukfest. Horsens Folkeblads anmeldelse er symptomatisk både som beskrivelse af koncerten og som opsummering af anmeldernes vurdering: ”Det lyder lidt som dårlig karaoke, konstaterede min sidemand ærgerligt under Skanderborg Festivalens afsluttende koncert med den netop gendannede hitmaskine Roxette på Bøgescenen i aftes. Det var sandt. Men det afholdt hverken hende, jeg selv eller tusindvis af andre loyale festivalgæster fra at skråle med på rækken af hits, som den svenske popduo leverede under en tragikomisk koncert i aftes” (Horsens Folkeblad). Til gengæld leverer Suede nok årets bedst anmeldte koncert i Bøgeskoven: ”Det blev præcis den fest, tusinder af nostalgiske festivalgængere havde drømt om, da det gendannede britpopband Suede spillede op til dans og uskøn alsang op til midnatstimen lørdag på Skanderborg” (Berlingske Tidende). ”… en veloplagt, vital og reelt rockende koncert, som ganske vist ikke levede op til 2002-seancen (det ville ganske enkelt have været et mirakel), men som i dén grad slog fast, hvor meget vi har savnet Suedes storslåede sange som ’Trash’, ’Filmstar’, ’Killing Of A Flash Boy’, ’Animal Nitrate’, ’Everything Will Flow’, en pragtfuld heavyrockudgave af ’Can't Get Enough’ og naturligvis én af rockhistoriens fineste ballader, den vidunderlige ’Saturday Night’” (BT). ”Gendannede Suede gav en magisk koncert på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg” (KPN.dk).Brett Anderson var ikke på arbejde i Skanderborg, han var i skoven for at takke sine danske fans for mange års trofast opbakning. Det gjorde han med knæfald, hoftevrid og en optimal sammensætning af sange, henvendt til både kendere og tilfældigt forbipasserende” (Jyllands-Posten).

/media/6257/smukfest_2010_090.jpg
/media/6258/smukfest_2010_095.jpg
Ildshow på Søbadet
Opsummering:

”Tak, Skanderborg, forsæt det gode arbejde, for I er nu engang den bedste anti-dagligdag, vi har” (BT, 5 stjerner). ”Festivalen har for vane at skuffe dagbladenes musikanmeldere, der også i år har været ude med riven efter musikprogrammet. Men præmissen for festivalen er ikke at skabe et musikalsk festfyrværkeri. Det handler om at lave en fest, hvor folk er glade, drikker masser af bajere og er gode ved hinanden. Og skal festivalen have karakter efter dén skala, ruller der igen i år et sikkert 12-tal hjem til festivalledelsen, der har skabt en uhyre populær og velbesøgt flerdagsfest.” (Aarhus Stiftstidende). ”Vi er meget tilfredse med forløbet af årets festival. Generelt er det gået stille og roligt. I en mellemstor provinsby med ca. 40.000 indbyggere vil man på en almindelig fredag eller lørdag aften ofte finde flere anholdte, end det har været tilfældet under hele festivalen,” siger lederen af festivalpolitiet, politikommissær Merete Olesen, Sydøstjyllands Politi (til Jyllands-Posten). ”Respekten for hinanden og tålmodigheden er stor på Skanderborg. Årets to voldsanmeldelser og enkelte andre småting taler da også for, at alle vil hinanden noget godt. Kærligheden blomstrer i Bøgeskoven, og den kommer mange gange igen i form af vidunderlige sceneoptrædener, smil tilbage fra de tusinder af medhjælpere og en plet på Danmarkskortet, der bare er som skabt til at være smuk” (Sjællandske).

I slutningen af august kan man igen møde Smukfest i centrum af Aarhus, hvor der for anden gang leveres ”Smukfestuge”, denne gang på Bispetorv. Det bliver til ni dages fest, med happenings som en decideret Surströmningsfestival og koncerter med navne som Tina Dickow, Marie Frank, Vinnie Who og The Blue Van. Og så er der tidlige julegaver fra Smukfest, der i december afslører både ”The Prince of Darkness”, Ozzy Osbourne, og svenske Robyn til programmet for 2011.

Da festivalåret bliver gjort op (på generalforsamlingen i januar 2011), står det klart, at 2010 havde været rekordernes år. Omsætningen blev på 98 mio. kr., udgifterne rundede 92 mio. (heraf var ca. 24 mio. kr. brugt på musik og et tilsvarende beløb på at bygge festivalen i skoven) – og tilbage er et flot overskud på godt 4 mio. kr. efter skat (alle tal er eks. moms).

RytmeHans
onsdag
04. august
kl. 12:15
Skanderborg Ung Musik - Lips & Kafka
kl. 13:45
Waldo & Marsha
kl. 14:45
Anna Stengade
kl. 15:45
Mixtune for Cully
kl. 16:45
Eumig & Chinon
kl. 17:45
Rufus Spencer
kl. 18:45
My evil twin
kl. 19:45
Novo Mundus
kl. 20:45
The Bronson Brothers
kl. 21:45
Oh Stacy - Starfighter 2009
kl. 23:15
Starfighter 2010 afsløres
kl. 23:30
Alphabeat
torsdag
05. august
kl. 11:15
P4 med Madsen & Rebbe
kl. 13:30
Shubidua
kl. 15:30
Powersolo
kl. 17:30
La Brass Banda
kl. 19:30
The Rumour Said Fire
kl. 21:30
Roben og Knud
kl. 23:15
Selvmord
kl. 01:15
Die Herren
kl. 02:30
Morten Breum og Rune RK
fredag
06. august
kl. 10:30
P4 med Madsen & Rebbe
kl. 12:30
Michael Jacksons Moonwalkers
kl. 14:15
Erann DD
kl. 16:15
Grand Avenue
kl. 18:00
ANNA DAVID
kl. 20:00
Michael Falch & Boatman Love
kl. 22:00
Danser med Drenge
kl. 00:00
CV Jørgensen
kl. 02:00
Medina
lørdag
07. august
kl. 10:30
P4 med Madsen & Rebbe [
kl. 12:30
Mike Tramp
kl. 14:30
Baby Love & the van Dangos
kl. 16:15
The Powls
kl. 18:00
Stella Blackrose
kl. 19:45
Søs Fenger
kl. 21:45
The Bones
kl. 23:45
The Storm
kl. 01:45
Le Freak
søndag
08. august
kl. 12:00
Starfighter 2. Pladsen
kl. 13:15
Shotgun Revolution
kl. 15:00
Mnemic
kl. 16:45
Who Made Who
kl. 18:45
The Blue Van
kl. 20:30
Lis Sørensen
kl. 22:30
Mew
kl. 00:30
The Blues Brothers Hits
Og ikke nok med det
tirsdag
03. august
kl. 14:00
EVENTMAGERIETS MINIKARAVANE in action
kl. 16:00
Midnight Special (ved hovedindgangen)
kl. 19:00
Gadebandet (ved hovedindgangen)
torsdag
05. august
kl. 12:00
EVENTMAGERIETS MINIKARAVANE in action
kl. 12:00
Skalter, Skalder & grandfætter Gepolter
kl. 13:00
Eventmageriets minireception i STJERNEN
kl. 13:00
Brændpunkt: Globetrotter
kl. 14:00
Brændpunkt: Issparkning
kl. 16:00
Brændpunkt: Ord der fænger Maja B Sachariasen
kl. 17:00
Brændpunkt: Fælles guitarsang
fredag
06. august
kl. 10:00
Møllerscenen: STIG MØLLER
kl. 12:00
Skalter, Skalder & grandfætter Gepolter
kl. 13:00
Hovedindgang: Walther Street Magic
kl. 13:00
Mexival: SALSATEK
kl. 13:00
Brændpunkt: Globetrotter
kl. 13:30
Camping: Kalles World Tour
kl. 14:00
Brændpunkt: Issparkning
kl. 15:00
Omvendte træer: Walther Street Magic
kl. 15:00
Hovedindgang: Kalles World Tour
kl. 15:00
Mexival: SALSATEK
kl. 16:00
Søbadet: Kalles World Tour
kl. 16:00
Brændpunkt: A. Breinholdt og S. Rasted og gæst
kl. 16:30
Bodgaden: Walther Street Magic
kl. 17:00
Brændpunkt: Fælles guitarsang
kl. 17:00
Mexival: SALSATEK
kl. 19:00
Brændpunkt: Kris Herman
kl. 20:30
Brændpunkt: Fælles guitarsang
lørdag
07. august
kl. 11:00
Møllerscenen: STIG MØLLER
kl. 12:00
Skalter, Skalder & grandfætter Gepolter
kl. 12:00
Hovedindgang: Vox Aros
kl. 12:30
Hovedindgang: Walther Street Magic
kl. 13:00
Mexival: SALSATEK
kl. 13:00
Sølundindgang: Vox Aros
kl. 13:00
Brændpunkt: Globetrotter
kl. 13:00
EVENTMAGERIETS MINIKARAVANE in action
kl. 14:00
Langtbortistan: Kalles World Tour
kl. 14:00
Eventmageriets minireception i STJERNEN
kl. 14:00
Brændpunkt: Issparkning
kl. 15:00
Søbadet: Vox Aros
kl. 15:00
Mexival: SALSATEK
kl. 15:30
Langtbortistan: Kalles World Tour
kl. 16:00
Alperosen: Walther Street Magic
kl. 16:00
Brændpunkt: Ord der fænger Master Fatman
kl. 17:00
Mexival: SALSATEK
kl. 17:00
Sølundindgang: Kalles World Tour
kl. 17:00
Brændpunkt: Fælles guitarsang
søndag
08. august
kl. 09:00
Møllerscenen: STIG MØLLER
kl. 12:00
Skalter, Skalder & grandfætter Gepolter
kl. 12:00
Hovedindgang: Kalles World Tour
kl. 13:00
Brændpunkt: Globetrotter
kl. 13:30
Sølundindgang: Kalles World Tour
Blusen
onsdag
04. august
kl. 10:00
Cirkus Minimus
kl. 11:30
Rockpiraterne
kl. 13:00
Hr.Skæg
kl. 15:00
Åh Abe med Alberte
kl. 16:45
Mek Pek & The Debitors
kl. 18:45
Thorbjørn Risager
kl. 20:45
B-JOE
kl. 22:45
Skriver / Bjarnesen Blues Band
torsdag
05. august
kl. 11:00
Hr. skæg
kl. 12:30
Ann & Aberne
kl. 14:00
Jesper Grønkjær Trylleshow
kl. 15:15
Tante Andante
kl. 16:45
Delta Blues Band
kl. 18:45
Stig Møller Trio
kl. 20:45
New Habits
kl. 22:45
Nellovator
fredag
06. august
kl. 11:00
Cirkus Minimus
kl. 12:30
Rockpiraterne
kl. 14:00
Babulja
kl. 15:30
Trolle og Tormod/ DJ Skummetmælk
kl. 17:00
Road to Rock
kl. 19:00
Ole Frimer Trio
kl. 21:00
The Young Comets
kl. 22:30
King Cauliflower Boogie Band
lørdag
07. august
kl. 09:00
Mads og Monopolet
kl. 12:45
Kolling & Lillebror
kl. 14:00
Muddi og Salamidrengene
kl. 15:30
Honik
kl. 17:00
Jes Holtsø
kl. 19:00
One-Eyed Mule
kl. 20:45
Boddy Wolly
kl. 22:45
Poul Halberg Powertrio
søndag
08. august
kl. 10:30
Morten Børup Skolens Kor
kl. 11:45
Roben og Knud Lortekoncert
P3-Teltet
onsdag
04. august
kl. 00:00
Pladsen ved P3 teltet lukket
torsdag
05. august
kl. 15:15
The Kissaway Trail
kl. 17:00
EFTERKLANG
kl. 18:45
Rock Hard Power Spray
kl. 20:15
The Floor Is Made Of Lava
kl. 21:45
Jooks
kl. 23:15
Ginger Ninja
fredag
06. august
kl. 10:45
Virtue
kl. 12:30
Flødeklinikken
kl. 14:00
I Got You on Tape
kl. 15:45
Fler Farver
kl. 17:30
Nabiha
kl. 19:15
Thomas Holm
kl. 21:00
Burhan G & Joey Moe
kl. 22:30
Mike Sheridan
kl. 00:00
90&#39er festen P3
lørdag
07. august
kl. 11:00
Starfighter 3. pladsen
kl. 12:30
Hannah Schneider
kl. 13:30
Fallulah
kl. 15:00
Ane Trolle, Goodiepal og Kresten Osgood
kl. 16:45
Karen Mukupa
kl. 18:30
Kiss Kiss Kiss
kl. 20:00
Odense Assholes
kl. 22:00
The Asteroids Galaxy Tour
kl. 00:00
Turboweekend
søndag
08. august
kl. 12:00
Zirkus Nemo
kl. 14:00
Aura
kl. 16:00
Lars and The Hands of Light
kl. 18:00
Julie Maria
kl. 20:00
When Saints Go Machine
kl. 22:00
Magtens Korridorer
Bøgescenerne
onsdag
04. august
kl. 00:00
Pladsen ved Bøgescenerne lukket
torsdag
05. august
kl. 14:30
Starfighter vinder 2010
kl. 15:30
Rasmus Seebach
kl. 17:30
Dúné
kl. 19:30
Thomas Helmig
kl. 21:30
Dizzy Mizz Lizzy
kl. 23:30
FAITHLESS
fredag
06. august
kl. 10:45
Oh Stacy - Starfighter 2009
kl. 12:15
Dalton
kl. 14:15
Pretty Maids
kl. 16:15
Thomas Buttenschøn
kl. 18:15
The Heavy
kl. 20:15
Hej Matematik
kl. 22:15
Placebo
kl. 00:15
Volbeat
lørdag
07. august
kl. 11:00
X-Factor: Thomas, Tine, Jesper og The Fireflies
kl. 12:45
Stand Up for Skanderborg
kl. 14:45
Sebastian Band
kl. 16:45
The Dreams
kl. 18:30
Rasmus Nøhr
kl. 20:30
Kashmir
kl. 22:30
Suede
kl. 00:30
tv-2
søndag
08. august
kl. 12:15
Aarhus Symfoniorkester
kl. 14:15
Walther Trout
kl. 16:15
Sanne
kl. 18:15
Amy Macdonald
kl. 20:15
Kent
kl. 22:15
Roxette
Klovn på Smukfest

På Smukfest 2010 er også Frank Hvam og Casper Christensen til stede, for at lave optagelser til deres første spillefilm, ”Klovn - The Movie”. Det kommer der mange skæve episoder ud af, og bl.a. afbryder Frank Hvam (iklædt møgbeskidt undertøj) en koncert med Thomas Helmig. ”Klovn - The Movie”, med Smukfest som vigtigt omdrejningspunkt, ender med at blive en af de mest sete danske spillefilm nogensinde og er set af næsten 850.000 danskere. Filmen får prisen som Årets Danske Film ved Zulu Awards i 2011.